Arvetøj i en forkert størrelse

Det er godt når børn kan arve hinandens tøj og sko, men der kan sommetider opstå problemer. Enten er tøjet for stort, for bredt eller for langt. I dette indlæg giver vi dig nogle tips til forskellige produkter, der kan hjælpe dig med at løse alle sådanne problemer på en enkel måde

Bukser der er for løse

Hvis bukserne, som barnet arver, er en eller to størrelser for brede, så kan man nemt klare det med et bælte. Problemet med et bælte er, at barnet måske synes det er besværligt at have på, især ved akutte toiletbesøg. Med et elastisk bælte undgår du utilfredse børn, samtidig med at der ikke er noget der generer når barnet leger på gulvet

elastiskt bælte
Et elastisk bælte der ikke skærer ind i maven og ikke er i vejen

Bukser der er for lange

De bukser barnet arver passer måske perfekt i taljen men ikke i længden. Det er heldigvis nemt og hurtigt at forkorte buksebenene. På Laglappen finder du blandt andet sømfiks, der fungerer perfekt til bukser. Denne strimmel købes pr. meter, og den er et par centimeter bred. Strimlen består af to sider, hvor den ene side har en klæbende overflade. Først klipper du bukserne til den rette længde. Derefter fugter du strimlen og placerer sømfiksen som en forbindelse direkte over de stykker stof, der skal forbindes. Til sidst presser du strimlen fast med et strygejern, hvorefter bukserne er blevet lagt op uden brug af hverken nål eller tråd.

Bukser der er for stramme i taljen

Hvis lillebror har en større talje end storebror og bukserne er for stramme i taljen, så kan det være nødvendigt at udvide dem lidt. Med en taljeforlænger kan du øge størrelsen med en eller to størrelser. Taljeforlængeren er lavet af denimmateriale og består af en jeansknap. På selve forlængeren er der ligeledes to knaphuller. Fastgør taljeforlængeren på bukserne og prøv dig frem for at finde den rigtige størrelse. Denne løsning kan eventuelt forlænge levetiden på et par bukser før det er tid til at købe nye.

Sko der er løse

At arve sko kan ofte medføre problemer. Et problem er, at skoene naturligvis er for store. Vi kan ikke fremtrylle den perfekte størrelse, men vi kan hjælpe med et produkt, der kan gøre stor gavn. Hælpuder kan faktisk gøre underværker hvis skoene er en halv til en hel størrelse for store. Hælpuderne er selvklæbende og placeres bagerst i skoen. Derudover kan et af vores hælindlæg tilpasses i højden. Når du har dem på tager du blot skoen på som normalt, men forskellen er, at skoen nu sidder bedre fast og den løse pasform er forsvundet.

Afslutningsvis

Det er smart at arve tøj og sko, og det gavner mange på lang sigt. At arve fra andre kan dog være både besværlig og upraktisk hvis størrelserne er forkerte. Med en samling prisvenlige og praktiske produkter kan du dog minimere mængden af problemer, som forkerte størrelser medfører. Udover de nævnte produkter kan vi også anbefale andre spændende produkter til enkel reparation af tøj og sko.

Vi håber, at denne artikel har givet dig gode idéer til hvordan du i fremtiden kan få arvetøj og -sko til at passe bedre til modtageren.