Maskinbroderi – Sådan laves stofmærker med maskine

Broderi er en tekstilteknik, hvis primære formål er at gøre et stof mere dekorativt end dets oprindelige form. Broderi indebærer at sy mønstre direkte på stoffet med tråd (eller garn). I stedet for tråd kan man f.eks. bruge pailletter.

Broderi i hånden eller med maskine.

Det er tidskrævende at brodere smukt i hånden, og det kræver flere års træning at få alle mønstre og detaljer til at se flotte ud. Alle vores strygemærker hos Laglappen broderes på maskine. Det er i praksis en digital teknik, der kræver en anden form for viden og erfaring for at opnå et flot resultat.

Strygemærker hos Laglappen broderes på filt eller et andet stykke stof. Bagsiden af stoffet er udstyret med en klæbende belægning. Vi kalder det en strygebagside eller en Iron-On bagside. Ved at stryge med høj varme direkte på stofmærkerne smeltes det maskinbroderede stofmærke fast på bukserne, jakken eller trøjen.

Hvordan broderes stofmærker med maskinteknik?

Her får du mulighed for at komme bag kulisserne og se hvordan stofmærker laves fra bunden ved hjælp af maskinteknik. I klippet kan du blandt andet se hvordan produktet ‘Glitrende Smiley‘ bliver skabt fra bunden. Derudover viser vi hvordan strygemærker i form af bogstaver bliver lavet helt fra bunden. God fornøjelse!