Hvordan fungerer reparationslapper i streng kulde?

Spørgsmålet i overskriften kommer fra en nysgerrig besøgende på Instagram, der har set en af vores annoncer. Annoncen viser hvordan vi lapper og reparerer et hestedækken. Eftersom vi ikke kunne besvare spørgsmålet bad vi om lov til at vende tilbage efter at have foretaget nogle tests.

Test i streng kulde

For at teste hvordan vores selvklæbende lapper fungerer i streng kulde har vi forsøgt at simulere streng kulde. Vi brugte en fryser, der var indstillet på -18°C. Vi fastgjorde tre lapper på en træningspose med tre revner, som vi selv havde lavet. Vi fastgjorde lapperne direkte ovenpå revne. Træningsposen er lavet af polyester.

Selvklebende reparasjonslapper
Test med at trække i en gymnastikpose med selvklæbende lap til reparation. Gymnastikposen med lapperne er blevet frosset ned til -18 grader.

Vi fulgte guiden og lagde derefter gymnastikposen med lapperne på i fryseren i et døgn. Etter 24 timer tog vi gymnastikposen ud, og derefter forsøgte vi at trække posen fra hinanden i hver sin retning. Konklusionen er, at lapperne sad godt fast, og at det ikke var muligt at rive træningsposen i stykker.

Lappar för lagning
Lappernes udseende efter spændingen er blevet løsnet.

 

Det betyder ikke nødvendigvis, at lapperne også kan bruges på i ekstrem kulde på et hestedækken. Vi kan dog sige, at lappernes selvklæbende eller elastiske egenskaber ikke synes at blive forringet under disse testede forhold.