Reparer revner og huller i læder

I dag er mange lænestole, puder og endda sæder lavet af læder. Det kan f.eks. være læderdetaljer på en stol eller endda hvide puder på båden. Ofte opstår der små huller i læderet, der let kan blive til større revner hvis man ikke reparerer dem hurtigt. Men hvordan reparerer man revnerne og med hvad?

Hvordan reparerer man læderbeklædning?

At reparere læderbetræk på stolen eller lænestolen er mere eller mindre svært. Alt afhænger hvordan det endelige resultat skal være. Hvis man ønsker at genskabe det oprindelige udseende, så er det bedst at overlade arbejdet til en specialist indenfor læderreparation. Alternativt findes der i dag flere gør-det-selv-løsninger på markedet, hvor selvklæbende læderlapper kan være et populært alternativ.

Reparer lædersædet i bilen med selvklæbende læderlapper
Det er både hurtigt og er nemt at reparere læder og skind med selvklæbende læderlapper. Klæbeevnen er god, og vi er tilfredse med det færdige resultat.

Hvad er en selvklæbende læderlap?

Selvklæbende læder er grovere lapper med en overflade, der ligner læder. Læderlapperne er lavet af et syntetisk materiale, der kaldes PU-læder. Lapperne leveres på et beskyttelseslag, og når det fjernes frigøres en selvklæbende overflade. Styrken i denne selvklæbende flade kan i nogle tilfælde være afgørende for det færdige resultat.

Syntetisk læder
Teksturen på en sort, selvklæbende læderlap af et syntetisk materiale.

Hvad kan du reparere med en selvklæbende læderlap?

Med læderlapper kan du hurtigt og nemt reparere næsten alle slags overflader. Vi anbefaler altid disse lapper til læderbeklædninger hvis alternativet for reparation er for dyrt, eller hvis den eneste tilbageværende løsning er at smide den ødelagte genstand ud og købe nyt. Disse læderlapper med en selvklæbende bagside klæbes nemt fast over hullet for at skjule skaden. Udover at lappen skjuler skaden, så vil en selvklæbende læderlap også mindske risikoen for, at skaden bliver større.

Hvordan reparerer man et hul i læder?

Det er nemt at reparere f.eks. en læderstol eller lænestol. Herunder har vi udarbejdet en vejledning til hvordan du bedst kan reparere beskadiget læderbetræk.

  • Rengør det område der skal lappes. Brug gerne en form for rengøringsmiddel der er beregnet til læder.
  • Lad overfladen tørre.
  • Klip nu en passende læderlap ud.
  • Afrund hjørnerne. Skarpe hjørner har tendens til at løsne sig eftersom en spids overflade sjældent fæstner godt.
  • Påsæt nu læderlappen direkte over revnen. Løsn beskyttelseslaget gradvist.
  • Tryk nu læderlappen fast med fast hånd.
  • Færdig!

Sammenfatning

Hvis du har en stol derhjemme, der er gået i arv i familien, eller et bilsæde i en mere eksklusiv bil, så bør du selvfølgelig overlade genstanden til en specialist på området. Hvis der derimod er tale om et mindre vigtigt læderobjekt, som du gerne vil reparere, så anbefaler vi de selvklæbende læderlapper. Fordelen ved denne metode er, at det går hurtigt, er billigt og at du kan opnå fremragende resultater. Reparationen bliver sandsynligvis ganske vellykket, da det er en enkel proces. Hvis du har brug for at bestille læderlapper til at klæbe fast og reparere huller og revner i læder, så kan du bestille forskellige farver på Laglappen.dk. Desuden er klæbeevnen på vores lapper super god. Held og lykke med reparationen af dit læder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi anvender cookies for at sikre, at vi kan give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Ved din fortsatte brug af denne hjemmeside antager vi, at du godkender dette.