Guide: Reparer huller i et hestedækken

Der er lige så mange måder at reparere hestedækkener på, som der er hesteejere. Vores erfaring siger, at der findes flere brugbare løsninger med alt lige fra at bruge gaffatape til at sy med symaskine, afhængig af situationen, men intet derimellem. I denne vejledning vil vi vise dig et mere holdbart alternativ til gaffatape og en hurtigere løsning end symaskinen.

Hestedækkener der kan repareres

Hestedækkener fås i flere forskellige varianter og med forskellige formål. For eksempel findes der både kraftigere vinterdækkener og tyndere varianter som f.eks. eksemdækkener eller fluedækkener. Når der opstår huller og små revner på disse dækkener, er det normalt ydermaterialet, der bliver beskadiget. Ydermaterialet kan variere, men normalt er det en form for behandlet polyester med mere eller mindre styrke. Alle hestedækkener med huller kan og bør repareres. Med den rette type reparationslap går det hurtigt at lappe, samtidig med at resultatet bliver holdbart.

Selvklæbende og elastisk reparationslap

Med den rette reparationslap kan du hurtigt lappe små huller og revner, samtidig med at resultatet bliver holdbart. Hurtigheden opnås fordi lapperne er selvklæbende og leveres på et beskyttelseslag. Lapperne er nemme at opbevare og kan hurtigt findes frem når det er nødvendigt. Det betyder, at du nemt og hurtigt kan påføre lapperne på de huller og revner, der opstår.

Holdbarheden opnås ved at vælge en reparationslap, der er elastisk og slidstærk. Fordelen ved den elastiske egenskab (f.eks. er gaffatape ikke elastisk) er, at lappen tilpasser sig spændingen, der kan opstå omkring det reparerede hul. Hvis hullet strækkes tilpasser reparationslappen sig for derefter at trække sig sammen når spændingen slipper.

Instruktion: Reparer hestedækken

  1. Start med at rengøre området der skal lappes.
  2. Klip eventuelle trådrester væk.
  3. Klip en passende lap til reparationen og afrund hjørnerne.
  4. Hvis det er muligt påføres lappen.
Instruktioner om, hvordan du reparerer et beskadiget hestedækken
Guide til hvordan du påfører reparationstape på et hullet hestedækken.

Færdig!

Med den rette reparationslap går det hurtigt at reparere beskadigede hestedækkener, og resultatet er holdbart. Ved at følge instruktionerne i denne vejledning kan vi næsten garantere, at du ikke behøver bruge tid ved symaskinen. Held og lykke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi anvender cookies for at sikre, at vi kan give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Ved din fortsatte brug af denne hjemmeside antager vi, at du godkender dette.